Fabre en co mogen verder dieren misbruiken van stad Antwerpen

Fabre en co mogen verder dieren misbruiken van stad Antwerpen

GAIA informeert
29 oktober 2012

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert verontwaardigd over de toestemming die de Dienst Communicatie en Marketing van de stad Antwerpen aan Jan Fabre en co geeft om verder dieren te gebruiken bij de filmopnames in Antwerpen. Met de goedkeuring van Robert Voorhamme, die de burgemeester vervangt. Ondanks een negatief advies van de Dienst Dierenwelzijn en van de Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen (ADA), die evenals GAIA niet te spreken is over de beslissing. "Schandalig", vindt Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA en tevens voorzitter van ADA. "Jan Fabre en zijn kompanen worden na de schandelijke mishandeling van katten in het stadhuis nu in feite door de stad beloond."

Fabre en co mogen van de stad verder dieren gebruiken, meer bepaald drie honden, een valk, een gier en drie schildpadden. Eerder had De Lijn geen toestemming gegeven aan Fabre en het filmprodutieteam om op het Astridplein opnames met dieren te maken, omwille van de kattenmishandeling van enkele dagen geleden, die een golf van verontwaardiging teweegbracht. Naar verluidt wilde burgemeester Janssen absoluut niet dat de stad de filmploeg zou verbieden de opnames met de kattenmishandeling op het stadhuis te gebruiken. "Het is onbegrijpelijk dat Fabre door de hoogste instanties van de stad geen strobreed in de weg gelegd wordt," reageert Michel Vandenbosch. "Er moet alleen een dierenarts aanwezig zijn." Fabre zou o.a. van plan geweest zijn een valk te gebruiken in de voetgangerstunnel.

Inmiddels heeft de filmploeg aan de Antwerpse politie laten weten dat ze geen dieren zullen gebruiken op de openbare weg maar enkel op privé-locaties, waar ze pottekijkers kunnen weren. "En opnieuw dieren ongestoord kunnen misbruiken", vreest Michel Vandenbosch.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.