Ezelskoers gaat niet door dankzij GAIA

Ezelskoers gaat niet door dankzij GAIA

GAIA informeert
17 september 2012

Een variante op een ezelskoers die gisteren op de Paardenkijkdag in Oudenaarde gepland was, is niet doorgegaan dankzij GAIA. De aangekondigde "ezelsestafette" bestond erin dat drie toeschouwers enkele ezels door een bepaald parcours moesten loodsen. Duwen was toegelaten.

Uit ervaring weten we dat dit soort spektakels gegarandeerd uit de hand loopt en ontaardt tot dierenmishandeling. GAIA, die er pas zondagmorgen weet van kreeg, wees de organisatoren en de politie bovendien op de dierenwelzijnswet: sinds 1998 zijn wedstrijden met dieren waarvan de kracht, de snelheid en de behendigheid op de proef gesteld wordt, verboden, uitgezonderd met paarden, honden en duiven. Acties van GAIA hebben tot deze wet geleid. Sindsdien zijn koersen met ezels, kamelen, struisvogels en ander gelijkaardig gesol met dieren verboden. De organisator besloot wijselijk de "ezelsestafette" af te gelasten.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.