EXKi bant kooieieren uit verwerkte producten

EXKi bant kooieieren uit verwerkte producten

GAIA-actie
02 april 2014

Restaurantketen EXKi heeft beslist om enkel nog producten waarin eieren of eiproducten verwerkt zijn met scharreleieren, biologische of vrije uitloop eieren te gebruiken.

Het gaat o.a. om sauzen, bereide gerechten en desserten. EXKi neemt deze beslissing na overleg en gesprekken met GAIA. Dit is opnieuw een belangrijke stap voor het kippenwelzijn." feliciteert GAIA-directeur Ann De Greef EXKi.

Lijn doortrekken

Sinds 2011 gebruikt EXKi enkel verse eieren van systemen waar de kippen niet in kooien gehouden worden. EXKi gaat nu nog een stap verder en trekt de lijn door naar alle producten waarin eieren of eiproducten verwerkt zijn. Ze heeft daaromtrent afspraken met al haar leveranciers gemaakt. Robin Blondel, woordvoerder van EXKi : "De kwaliteit van de EXKi-producten en de voldoening van ons cliënteel vormden van bij het prille begin onze streefdoelen. EXKi bedankt GAIA voor de betrokkenheid hierin, zodat de consumenten van EXKi ervan verzekerd zijn dat de legkippen met het nodige respect worden behandeld. Eind 2011, wanneer EXKi zich aangesproken voelde door de campagne die GAIA voerde ten gunste van het welzijn van de legkippen, kreeg EXKi de garantie van haar leveranciers dat de verse eieren niet afkomstig waren uit legbatterijen. Daarna hebben we ons ingezet om de overstap naar het gebruik van niet-kooieieren mogelijk te maken voor alle producten. We zijn dan ook ontzettend blij dat we deze nieuwe diervriendelijke stap kunnen zetten

Beter leven voor leghennen

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert zeer tevreden op de beslissing van EXKi. GAIA-directeur Ann De Greef: "Dit is fantastisch nieuws. Dankzij de nieuwe stap van EXKi zullen nog meer leghennen niet langer in batterijkooisystemen gehouden worden en dus een beter leven krijgen." Met deze diervriendelijke beslissing komt de restaurantketen niet alleen tegemoet aan de wens van GAIA. Ook acht op tien Belgen willen geen kooieieren in voedingsproducten zoals sauzen en desserts. Dat blijkt uit een opiniepeiling van IPSOS in opdracht van GAIA.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.