Enkel nog scharreleieren in koekjes van LU

Enkel nog scharreleieren in koekjes van LU

GAIA informeert
18 januari 2013

De bekende koekjesproducent LU schakelt volledig over op scharreleieren die verwerkt worden in biscuits die op de Belgische markt verkocht worden. LU nam deze beslissing na overleg met GAIA. Dit jaar zal de helft van het volume LU koekjes die verkocht worden in België en waarin eiproducten verwerkt worden, enkel nog eieren van scharrelkippen bevatten. In 2014 zal dat gelden voor 100 % van de LU-koekjes die in ons land verkocht worden. Het gaat elk jaar om ongeveer 250 tot 300 ton eieren die door 22 000 à 24 000 hennen gelegd worden.

Public Affairs Manager Dionne Heijnen van LU licht de beslissing toe:" We erkennen dat het welzijn van dieren een belangrijk aandachtspunt is voor consumenten, klanten en GAIA. Daarom zijn we begonnen met de aankoop van scharreleieren in sommige van onze fabrieken in Europa, inclusief voor al onze koekjes die verkocht worden in België." De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert zeer tevreden op de beslissing van LU. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "LU krijgt van ons een dikke pluim. Het bedrijf zorgt ervoor dat meer dan 22 000 leghennen per jaar niet in batterijkooisystemen gehouden worden en een beter leven krijgen."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.