Documentairemaker Luckas Vander Taelen maakt beklijvende film over 25 jaar GAIA

Documentairemaker Luckas Vander Taelen maakt beklijvende film over 25 jaar GAIA

28 september 2017

De documentaire: “De stempel van GAIA – 25 jaar strijd voor dierenrechten” door Luckas Vander Taelen is een uniek, meeslepend, aangrijpend en indringend tijdsdocument. Het zoomt in op de meest memorabele GAIA-campagnes die de voorbije 25 jaar veel stof deden opwaaien. GAIA-oprichters Michel Vandenbosch en Ann De Greef blikken terug op de hevige stormen die ze samen trotseerden en op een reeks opmerkelijke overwinningen die GAIA afdwong. Enkele opiniemakers zoals Johan Braeckman, Luc Van der Kelen en wereldvermaard ethicus Peter Singer, laten bovendien hun licht schijnen over de evolutie en impact van GAIA. Ondanks alle weerstand en hatelijke tot ronduit gewelddadige reacties, kan GAIA rekenen op een almaar groeiende aanhang en hebben de vaak ophefmakende campagnes en ontelbare acties reeds tot hervormingen zonder voorgaande geleid. Maar er is nog een lange weg te gaan…

Het boek: “De Werken van GAIA – 30 jaar op de bres voor dieren en hun rechten”, werd geschreven door Michel Vandenbosch, mede-oprichter en voorzitter van GAIA en gepubliceerd in maart 2016. Verguisd door sommigen en op handen gedragen door velen, laten Michel Vandenbosch en GAIA niemand onberoerd. Vraagt u zich af hoe GAIA erin geslaagd is om dierenleed hoger op de maatschappelijke én de politieke agenda te plaatsen? U komt er alles over te weten in deze historische chroniek, vol beklijvende anecdotes, sommige pijnlijk en aangrijpend, andere grappig. Verhalen en ervaringen die nog nooit in de media zijn verschenen, passeren de revue. Tal van missions impossible zijn vervuld, andere zijn zo goed als afgerond. Aan de overige “werven van GAIA” wordt onvermoeid voortgebouwd.

Klik hier om de DVD en/of het boek te bestellen.

Twee meeslepende getuigenissen: in beeld en woord over de evolutie die GAIA doormaakte en de steeds grotere impact van België’s belangrijkste dierenrechtenorganisatie op de maatschappij. Michel Vandenbosch en Ann De Greef wijden al meer dan de helft van hun leven aan een betere samenleving waarin dieren steeds waardiger behandeld worden. Dankzij hun niet-aflatende strijd is België in een kwarteeuw GAIA diervriendelijker, rechtvaardiger en minder wreed geworden.

Vandaag telt GAIA meer dan 32.000 leden en meer dan 200.000 volgers en sympathisanten. Samen met zijn almaar groeiende achterban, blijft de dierenrechtenorganisatie de komende 25 jaar timmeren aan een België met meer dierenwelzijn, minder dierenleed en de erkenning van dierenrechten.

De stempel van GAIA en De Werken van GAIA laten niemand onberoerd. U beleeft de jarenlange strijd, de overwinningen, de vreugde, de frustraties en teleurstellingen mee vanop de eerste rij. En u zal als geen ander beseffen welke impact GAIA al 25 jaar heeft in België en het respect dat de dierenrechtenorganisatie geniet in eigen land en ver daarbuiten.

Ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag, lanceert GAIA ook een sensibiliseringsspot op Eén en VTM. De spot wordt getoond vanaf vrijdag 29 september tot en met woensdag 4 oktober.

Bekijk onze spot:

Bestel hier

Klik op de link hieronder om de DVD en/of het boek te bestellen

Bestel hier
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.