Dieselgate: dierproeven op apen: onze reactie

Dieselgate: dierproeven op apen: onze reactie

GAIA informeert
02 februari 2018

Niet alleen in de automobielsector is het armoe troef wanneer het op transparantie aankomt. In veel sectoren heeft dierenwelzijn vandaag helemaal geen prioriteit.

Dit is het standpunt van GAIA en zijn Europese koepelorganisatie, de Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierproeven (ECEAE), naar aanleiding van het dieselschandaal waarbij apen giftige uitlaatgassen moesten inademen. Apen zijn intelligente en voelende wezens, die net zoals de mens angst, stress, pijn en lijden kunnen ervaren. Vanuit een wetenschappelijk en ethisch standpunt kunnen deze wrede en nutteloze experimenten niet gerechtvaardigd worden. Er bestaan immers alternatieve onderzoeksmethoden. Zo werd in verschillende Zwitserse laboratoria de ademhaling van de mens met succes nagebootst.

GAIA en de ECEAE roepen daarom op om deze wrede experimenten af te schaffen en strengere maatregelen te treffen om te vermijden dat dieren in de toekomst nog zulke gruwelijke tests moeten ondergaan.

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.