Deputatie Oost-Vlaanderen geeft nertsenkwekerij vergunning tot uitbreiding

Deputatie Oost-Vlaanderen geeft nertsenkwekerij vergunning tot uitbreiding

22 november 2013

De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen heeft gisteren besloten een vergunning af te leveren voor de uitbreiding van een bestaande nertsenkwekerij in Beveren. GAIA had net als enkele inwoners van Beveren tegen de aanvraag een bezwaarschrift ingediend.

Blijkbaar hebben de gedeputeerden geen oren naar de lange reeks bezwaren die GAIA had aangebracht. Er zou een vergunning worden gegeven voor de uitbreiding van 16.200 naar 27.000 dieren.

In het federale parlement is het debat over een mogelijk wettelijk verbod op pelsdierhouderijen in ons land volop aan de gang. Verschillende politieke partijen hebben daartoe een wetsvoorstel ingediend.

GAIA overlegt momenteel met haar raadsman ivm nieuwe stappen in dit dossier en overweegt beroep aan te tekenen bij de Minister tegen de beslissing van de provincie.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.