Delhaize zet belangrijke stap voor konijnenwelzijn

Delhaize zet belangrijke stap voor konijnenwelzijn

GAIA informeert
05 november 2010

Sinds kort ligt bij Delhaize naast het vlees van batterijkonijnen ook 'Konijn van alternatieve kweek' in de rekken. Dat konijn wordt in parken gekweekt in plaats van in kooien. Een belangrijke verbetering voor het dierenwelzijn.

In de batterijkooien worden 4 tot 8 dieren op elkaar gepakt, heeft elk konijn minder dan 1 A4-tje ruimte en is er geen enkele vorm van verrijking. In de parken van 4, 75 m2 heeft elk konijn meer ruimte en worden tot 20 dieren gehuisvest. De dieren beschikken over verrijkingsmateriaal, schuilmogelijkheden, hoogteplateaus en hooi. Op uitnodiging van Delhaize bezochten voorzitter Michel Vandenbosch en directeur Ann De Greef van GAIA een bedrijf in Nederland dat voor Delhaize overgestapt is van batterijkooien naar parken. 'Hoewel verre van ideaal is dit toch een belangrijke stap die het welzijn van de konijnen verbetert.' zegt Ann De Greef.

Omschakeling

In april 2009 onthulde GAIA de schrijnende leefomstandigheden van vleeskonijnen in batterijkkooien in België. Sinds de start van haar campagne overlegt GAIA met verschillende supermarkten over de omschakeling naar vlees van konijnen die niet in batterijkooien gehouden worden. Delhaize is de eerste p supermartketen om vlees van parkkonijnen aan te bieden. Nochtans tonen ook andere supermarkten zich bereid op de vraag in te gaan maar doordat de sector voorlopig niet mee wil is er onvoldoende aanbod om helemaal om te schakelen. GAIA betreurt dat en roept de konijnenkwekers op zo snel mogelijk over te schakelen naar de diervriendelijkere parksystemen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.