INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
0,5 liter slagroom
40 gram rietsuiker
1 stokje vanille
4 eierdooiers ( van vrije uitloop)
2 potjes Faux Gras® de GAIA
BEREIDING
Snijd het vanillestokje doormidden, schraap de vanillezaadjes eruit en doe ze in de pan. Doe alle ingrediënten behalve het eigeel en de helft van de suiker in de pan en breng deze al roerend aan de kook. Blijf onafgebroken roeren om aanbranden te voorkomen.
Voeg beetje bij beetje de kokende vloeistof bij het eigeel terwijl u snel roert met een handklopper. Verwarm op een héél zacht vuurtje tot net onder het kookpunt, tot er een mooie binding ontstaat. Wanneer er tijdens het koken een luchtbel ontstaat, door de warmte, haal dan het mengsel meteen van het vuur. Wel goed door blijven roeren.
Zeef de massa door een fijne zeef en blijf roeren. Los al roerend de inhoud van 2 potjes Faux Gras® de GAIA op in de warme crème. Giet het mengsel in ovenvaste potjes.
Laat het geheel in een voorverwarmde oven van 105°C in 35 minuten gaar worden. Laat de bakjes met crème afkoelen en opstijven in de ijskast.
Strooi vlak voor het opdienen een laagje suiker op elk potje en bruleer met een brander.