Cora beslist te stoppen met verkoop vlees gecastreerde biggen

Cora beslist te stoppen met verkoop vlees gecastreerde biggen

GAIA informeert
11 april 2013

Grootwarenhuisketen CORA zal ten laatste eind 2O13 geen vers vlees van gecastreerde biggen meer verkopen. Dat besliste CORA na overleg met GAIA. Dankzij die diervriendelijke beslissing zal jaarlijks aan 11 000 biggen de pijn van de chirurgische castratie bespaard worden.

Luc Janssens, directeur van CORA: "Aangezien er werkbare alternatieven bestaan die chirurgische castratie overbodig maken, konden we deze beslissing gemakkelijk nemen. We laten aan de producenten die varkensvlees aan CORA leveren de keuze tussen intacte beren en vaccinatie tegen berengeur

"Uiteraard zijn we tevreden met deze diervriendelijke beslissing van CORA", reageert GAIA-directeur Ann De Greef blij. Biggen worden onverdoofd chirurgisch gecastreerd tegen berengeur. Dat is een onaangename geur die kan vrijkomen bij het braden van varkensvlees. Maar er zijn volwaardige alternatieven voor pijnlijke chirurgische castratie: vaccinatie en de beren intact laten.

Op Match, Intermarché en Champion na hebben nu alle grootwarenhuisketens in België beslist geen gecastreerd biggenvlees meer te verkopen. Enkele verkopen het al niet meer (Colruyt, Lidl), de andere (Carrefour, Delhaize, Makro,Renmans/Aldi) stoppen er mee in de loop van 2013

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.