Column Pol Goossen Reuzegom

Column Pol Goossen Reuzegom

GAIA informeert
11 augustus 2020

Slechtste Reuzegommers (soms is ‘beste’ niet echt op z’n plaats),

Ik hou van mensen, maar niet van allemaal. Van dieren wél, zonder uitzondering. Mijn oprechte en innige deelneming aan Sanda Dia en familie, kennissen en vrienden (waar jullie mijns inziens in de verste verte niet bijhoren).

Ik persoonlijk heb respect voor alle ‘leven’. In de eerste plaats voor mensenleven, maar ook voor dierenleven, groot en klein: hond, kat, konijn, varken, varkentje, muis en aal incluis. Jullie hebben dat respect niet en dat baart me zorgen. Niet omwille van jullie. Het baart mij zorgen omwille van mens- én dierenwereld die zich blijkbaar buiten jullie gestoord denkpatroon bevinden. Ook de natuur, het milieu. Al ooit van gehoord, verwaand elitecorps? Al ooit van ‘natuur en milieu’ gehoord? Moeten we binnenkort (of mogelijk nu al) mijnheer doktoor of mijnheer de notaris of mijnheer de advokaat of edelachtbare tegen jullie, gediplomeerd geteisem, zeggen? Ik in ieder geval niet, nooit of jamais.

Ik roep gans België op om, bij eventueel contact met dokter-advocaat-notaris-rechter te vragen of ze recent aangesloten waren bij jullie verfoeilijke vereniging Reuzegom. Zo ja .. ophoepelen en die reus in zijn gom laten stikken, met zijn hautain wezen dat denkt zich met geld alles te kunnen permitteren. En tegen eerstejaarsstudenten roep ik op om te weigeren jullie te laten dopen en niet langer mee te doen aan dat gehannes. Ikzelf? Mij laten dopen? Never! Eerst vriendelijk zeggen dat ik niet meedoe, en als er vervolgens ééntje een poot naar me uitsteekt krijgt hij een welgemikte trap in zijn kruis zodat zijn scrotum dagenlang in ijswater zal moeten weken om enigszins te herstellen.

Lang leve Sanda in onze gedachten, lang leve het konijn, varkentje, de muis en de aal, lang leve de beschaafde mensen .. maar zo zijn ze, jammer maar helaas, niet allemaal.

Pol Goossen, acteur en beschaafde mensen- en dierenvriend.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.