Colruyt bant vlees van onverdoofd geslachte dieren

Colruyt bant vlees van onverdoofd geslachte dieren

GAIA-actie
01 april 2015

Voortaan verkoopt Colruyt enkel nog vlees (inclusief halal) dat afkomstig is van dieren die verdoofd werden voor de slacht. GAIA juicht die beslissing toe, aangezien onverdoofd slachten bij dieren ernstig en langdurig lijden veroorzaakt. GAIA herhaalt ook zijn oproep aan onze politici om de voorziene uitzondering in de wet te schrappen. Die uitzondering stipuleert dat elk dier verdoofd moet worden voor de slachting, tenzij het om een religieuze rite gaat.

Na Lidl en Carrefour is Colruyt de derde supermarktketen in ons land die vlees van onverdoofd geslachte dieren uit de rekken haalt, zowel in de beenhouwerij als in de diepvriesrekken.

Colruyt nam deze beslissing “uit respect voor de dieren”. De supermarktketen vindt het belangrijk dat het slachten van dieren op de meest optimale manier wordt uitgevoerd, door zo veel als mogelijk te voorkomen dat ze lijden onder angst, pijn en stress.

Uit een recente opiniepeiling blijkt trouwens dat 9 op de 10 Belgen voorstander zijn van een wet die het verdoven van dieren bij het slachten verplicht, zonder uitzondering.

Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.