Bontproductie straks verboden in Brussel

Bontproductie straks verboden in Brussel

GAIA informeert
13 november 2015

Op initiatief van Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V) heeft de Brusselse regering een verbod op de kweek van dieren voor bontproductie in tweede lezing goedgekeurd. Het ontwerp van ordonnantie komt binnenkort ter bespreking voor in het parlement. GAIA is verheugd om dit initiatief.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er geen pelsdierkwekerijen, maar tot op heden is het voor iedereen mogelijk een vergunning aan te vragen om een pelsdierkwekerij op te starten. Het verbod is vooral een symbolische maatregel, waarmee de Brusselse regering haar engagement tegenover dierenwelzijn concreet wil maken. Met dit voorstel maakt staatssecretaris Debaets de bontproductie in Brussel in de toekomst onmogelijk. De maatregel was voorzien in het regeerakkoord van de Brusselse Regering.

Dierenrechtenorganisatie GAIA is verheugd met de Brusselse dadendrang. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "Prima initiatief van staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets en een duidelijk signaal naar de Vlaamse regering. Ik herhaal onze oproep aan de Vlaamse regering: volg het voorbeeld van Wallonië en Brussel en verbied pelsdierkwekerijen ook in Vlaanderen!”

(Foto : tsaiproject / flickr.com)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.