Bontproductie in China in vrije val

Bontproductie in China in vrije val

Resultaat
10 januari 2018

De voorbije jaren is de internationale vraag naar bont drastisch gedaald omdat almaar meer mensen van oordeel zijn dat de bontproductie onethisch is en bijzonder veel dierenleed veroorzaakt. In China, de tweede grootste bontproducent wereldwijd, verliezen bontjassen en andere accessoires met dierenbont in hoog tempo hun marktwaarde.

Volgens de meest recente schattingen van de Chinese leder- en bontfederatie is de wereldwijde productie van dierenbont in 2016 met 42,21% gedaald ten opzichte van 2015 en zien de cijfers voor 2017 er niet rooskleuriger uit.

Deze cijfers bevestigen dat de bontindustrie in een diepe crisis zit en worden verder gestaafd door een stijgend aantal gerenommeerde, internationale modemerken zoals Gucci, Armani, Michael Kors en VF Corporation die dierenbont definitief schrappen uit hun collecties.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.