Billboard campagne GAIA en wake

Billboard campagne GAIA en wake

GAIA-actie
30 augustus 2017

GAIA lanceerde dindsdag jl. een billboard campagne verspreid over 250 verschillende locaties in het Brusselse Gewest ter nagedachtenis van de duizenden dieren die vrijdag a.s. tijdens het offerfeest zonder verdoving geslacht zullen worden. De 2x2 meter grote posters zonder tekst tonen een schaap met een bloedtraan. Het dier staat symbool voor het leed dat alle onverdoofd geslachte dieren wordt aangedaan. Tegelijkertijd organiseert GAIA een wake aan de zetel van de Brusselse regering op het Koningsplein nr. 11, in de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september. “Met deze acties willen we aan Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets duidelijk maken dat er na Vlaanderen en Wallonië ook in Brussel heel snel een wettelijk verbod moet komen op onverdoofd slachten”, aldus Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA.

Tijdens de nachtwake gedenken GAIA-vrijwillers en -leden, met brandende kaarsen en knuffelschapen en –koeien, alle dieren die zo’n pijnlijke dood sterven. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de wake – hoe lang of hoe kort ook – en een bloem of een persoonlijk item mee te brengen en neer te leggen. De actie begint om 17u00 op 31 augustus en eindigt om 07u00 op 1 september.

Voor het dierenwelzijn

De billboard campagne en de wake zijn niet gericht tegen religieuze gebruiken op zich, maar wel tegen het dierenleed dat veroorzaakt wordt door dieren onverdoofd te slachten. “In alles wat wij doen, beogen wij altijd en uitsluitend het dierenwelzijn”, benadrukt Michel Vandenbosch.

Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.