Bijna 10.000 betogers met GAIA tegen onverdoofd slachten

Bijna 10.000 betogers met GAIA tegen onverdoofd slachten

Evenement
28 september 2014

"Stop hun pijn", "Pijnloos sterven is een recht, ook voor dieren", "Onverdoofd slachten hangt ons de keel uit", Politici, wijzig de wet, verplicht verdoving, geen uitzondering voor rituele slachtingen!". Bijna 10.000 mensen betoogden vandaag in Brussel tegen onverdoofd slachten van dieren. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch is een tevreden man: "We hoopten op 5000 betogers. Het zijn er uiteindelijk bijna dubbel zoveel geworden."

Eén week voor het Offerfeest, wanneer uitgerekend op werelddierendag op 4 oktober duizenden schapen en runderen bij volle bewustzijn geslacht zullen worden, eist GAIA dat elk dier dat geslacht wordt, voorafgaandelijk verdoofd wordt zonder uitzondering voor islamitische en orthodox joodse rituele slachtingen.

De betoging startte iets na twee uur in de buurt van het Brusselse Noordstation en eindigde voor het Justitiepaleis, waar de betogers, die uit de vier windstreken van het land kwamen, Vlamingen, Brusselaars, Walen en Duitstaligen uit de Oostkantons, onthaald werden op enkele toespraken. O.a. Liliane Saint-Pierre zorgde voor de muzikale omkadering. Aan de betoging namen ook dierenartsen, veehouders, politici én zelfs moslims deel.

"Vandaag geven we het startsein voor de verandering", sprak Michel Vandenbosch de betogers toe. Nu is het aan de politiek om hun kop uit het zand te trekken. Heren en dames politici, wie van u toont de moed om niet langer te zwichten voor irrationele beweringen en resoluut een einde te maken aan het dierenleed dat veroorzaakt wordt door het slachten zonder verdoving?" "Wie stopt eindelijk met blind en doof te blijven voor de wrede realiteit?

Hij deed een oproep aan de politiek om verdoving te verplichten en "het krachtig en duidelijk signaal dat duizenden betogers vandaag uitsturen te horen, te begrijpen, en er vooral naar te handelen: "Als we de allerlaatste fanatieke voorstander van onverdoofd slachten moeten overtuigen vooraleer de politici bewegen, zullen we nog lang moeten wachten. Wij zijn het wachten beu. Nu moet er gehandeld worden en moet verdoving verplicht gemaakt worden voor elke slachting zonder uitzondering, ongeacht waar die plaatsvinden, voor het Offerfeest op tijdelijke slachtvloeren, of het hele jaar door in slachthuizen! Voor een dier maakt het immers niet uit of het afziet op een tijdelijke slachtvloer dan wel in een slachthuis."

Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.