Bij Sodexo geen vlees van batterijkonijnen

Bij Sodexo geen vlees van batterijkonijnen

GAIA informeert
20 november 2013

Sodexo biedt niet langer konijnenvlees aan afkomstig uit batterijsystemen. Vanaf dit najaar schakelt het bedrijf volledig over naar vlees van konijnen uit parksystemen. Met de steun van GAIA zet Sodexo op die manier een nieuwe stap op de weg naar duurzame voeding en haar acties voor een beter dierenwelzijn.

Elk jaar worden er in België duizenden konijnen in batterijkooien gekweekt voor hun vlees. De dieronvriendelijke kooien bezorgen de konijnen heel wat stress en leed. In de parksystemen beschikken de konijnen over meer ruimte dan in de batterijkooien. De parken zijn uitgerust met schuilhoekjes en hoogteplatforms, en de konijnen hebben er stro of hooi en knaagmateriaal. Deze parksystemen sluiten bovendien beter aan bij het natuurlijk gedrag van de dieren.

Sodexo serveert regelmatig konijnenvlees in haar restaurants. Vanaf dit najaar zet het bedrijf uitsluitend vlees van konijnen afkomstig uit parksystemen op het menu. Deze beslissing is het resultaat van grondig overleg met GAIA en betekent voor Sodexo een belangrijke stap naar verdere duurzame ontwikkeling.

"Dankzij Sodexo zullen jaarlijks 14.500 konijnen niet langer in batterijkooisystemen gehouden worden en dus een beter leven hebben. Door uitsluitend konijnenvlees van parksystemen te gebruiken geeft Sodexo opnieuw aan dat dierenwelzijn belangrijk is en dat stemt ons erg tevreden", zegt GAIA-directeur Ann De Greef. Sodexo engageert zich voor dierenwelzijn Deze nieuwe actie sluit aan bij een reeks initiatieven voor een beter dierenwelzijn die Sodexo eerder al heeft genomen. Zo heeft het bedrijf er zich al in 2008 toe verbonden om uitsluitend eieren van scharrelkippen te gebruiken. In augustus 2013 is het nog een stap verder gegaan door voor 70% over te schakelen op eieren van vrije uitloop. Bovendien serveert Sodexo vanaf 2014 uitsluitend vlees van niet-gecastreerde varkens.

Op weg naar een betere toekomst In 2009 heeft de Sodexo Groep haar plan voor duurzame ontwikkeling gelanceerd, het Better Tomorrow Plan. Van toepassing in de 80 landen en de 33.300 sites waar de Groep actief is en uitgedragen door haar 428.000 medewerkers, omvat het Better Tomorrow Plan 18 concrete engagementen. Verantwoorde landbouw en dierenwelzijn zijn er een belangrijk onderdeel van. Nieuwe acties voor een beter dierenwelzijn zullen dus zeker nog volgen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.