Image
20 februari 2014

Brussel, 20 februari 2014. De restaurantketen Lunch Garden heeft zich geëngageerd om tegen 1 april van dit jaar enkel producten waarin eieren of eiproducten verwerkt zijn te serveren waarvoor scharreleieren zijn gebruikt. Het gaat o.a. om sauzen, bereide gerechten en desserten. Lunch Garden nam die beslissing na overleg met GAIA.

Lijn doortrekken

"Dit is opnieuw een belangrijke stap voor het kippenwelzijn". feliciteert GAIA-directeur Ann De Greef Lunch Garden. Lunch Garden was reeds gestopt met het gebruik van kooieieren voor eiproducten. De zelfbedieningsrestaurantketen gaat nu nog een stap verder en trekt de lijn door naar alle producten waarin eieren of eiproducten verwerkt zijn. Ze heeft daaromtrent afspraken met al haar leveranciers gemaakt en dit ook opgenomen in haar lastenboeken.

Annick Van Overstraeten van Lunch Garden : "Voor de eiproducten waren we reeds omgeschakeld naar scharreleieren. Samen met onze leveranciers hebben we de voorbije jaren hard gewerkt om de overstap naar scharreleieren ook mogelijk te maken voor de verwerkte producten. We zijn dan ook erg tevreden dat we deze nieuwe diervriendelijke verbintenis vandaag kunnen aangaan."

Beter leven voor duizenden leghennen

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert zeer tevreden op de beslissing van Lunch Garden. GAIA-directeur Ann De Greef: "Dit is fantastisch nieuws. Dankzij Lunch Garden zullen duizenden leghennen per jaar niet in batterijkooisystemen gehouden worden en dus een beter leven krijgen."

Met deze diervriendelijke beslissing komt de restaurantketen niet alleen tegemoet aan de wens van GAIA. Ook acht op tien Belgen willen geen kooieieren in voedingsproducten zoals sauzen en desserts. Dat blijkt uit een opiniepeiling van IPSOS in opdracht van GAIA.