Beter leven voor 11.000 leghennen dankzij Soubry

Beter leven voor 11.000 leghennen dankzij Soubry

GAIA informeert
30 augustus 2013

Soubry, marktleider in droge deegwaren en bloem voor brood, schakelt volledig over op scharreleieren. Alle Soubry en Anco producten die eieren bevatten, zullen vanaf 15 september 2013 geproduceerd worden met scharreleieren.

Michel Soubry, gedelegeerd bestuurder van de pastaproducent, licht de beslissing toe: "Dierenwelzijn is meer en meer belangrijk voor consumenten. We hebben aan de vraag van GAIA om over te schakelen naar scharreleieren positief gevolg gegeven omdat dierenwelzijn ook voor ons bedrijf een belangrijke waarde is. Bovendien is de beschikbaarheid van scharreleieren op de markt vandaag geen probleem."

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert zeer tevreden op de beslissing van Soubry. GAIA-directeur Ann De Greef: "Dit is fantastisch nieuws. Dankzij Soubry zullen meer dan 11 000 leghennen per jaar niet in batterijkooisystemen gehouden worden en dus een beter leven hebben."

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.