Belgisch ontwerpster Noemie Flamant schrapt bont uit colectie

Belgisch ontwerpster Noemie Flamant schrapt bont uit colectie

GAIA-actie
12 december 2014

Belgisch ontwerpster Noemie Flamant heeft zich geëngageerd in de toekomst geen bont meer op te nemen in haar collectie. Ze nam die beslissing na overleg met GAIA. In de toekomst schakelt ze over op hoogwaardig imitatiebont. GAIA is uitermate tevreden en spreekt van een belangrijk signaal naar ontwerpers die nog met bont werken.

"Dit is opnieuw een belangrijke stap voor het pelsdierenwelzijn" feliciteert GAIA-directeur Ann De Greef Noemie Flamant. GAIA had de afgelopen dagen een schrijfactie georganiseerd bij zijn achterban naar aanleiding van een reportage op de regionale televisiezender WTV over de bontcollectie van Noemie Flamant. Uit een telefonisch onderhoud met GAIA liet de ontwerpster verstaan dat zij van mening was dat het bont dat zij in haar collectie had afkomstig was van kwekerijen waar de dieren het goed hebben.

Diervriendelijk bont bestaat niet

Noemie Flamant had van haar leveranciers meegekregen dat het ging om kwekerijen die het label 'origin assured' ofwel "herkomst gegarandeerd" dragen. Dat is een label dat de bontindustrie zichzelf toekent in een poging om bont aanvaardbaar te maken. Zusterorganisaties van GAIA konden enkele van die kwekerijen bezoeken. De beelden van origin assured bontfokkerijen spreken voor zich en zijn te bekijken op: www.originassured.be. Met andere woorden: diervriendelijk bont bestaat niet.

Belangrijk signaal

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert zeer tevreden op de beslissing van Noemie Flamant. GAIA-directeur Ann De Greef: "Dit is fantastisch nieuws. De ontwerpster geeft hiermee een belangrijk signaal naar de ontwerpers die nog met bont werken." Noemie Flamant : "Dit is een keerpunt voor mij als ontwerpster. Waarmee ik volledig zal stoppen met het gebruik van echt bont. In de toekomst zal ik op zoek gaan naar hoogwaardige materialen zoals imitatiebont om mijn collectie voort te zetten."

Deze diervriendelijke beslissing is niet alleen in lijn met de wens van GAIA. Ook negen op tien Belgen kanten zich tegen het houden en doden van dieren voor hun pels. Dat blijkt uit verschillende opiniepeilingen van IPSOS in opdracht van GAIA.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.