België telt 92 schepenen voor dierenwelzijn

België telt 92 schepenen voor dierenwelzijn

GAIA informeert
13 februari 2013

1 stad of gemeente op 6 (16 %) in ons land heeft een schepen voor Dierenwelzijn. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 telt België 92 schepenen voor Dierenwelzijn, onder wie 4 Antwerpse districtsschepenen (Berchem, Deurne, Merksem en Wilrijk). Dat zijn er 33 (+56% ) meer dan in de vorige legislatuur. Dat heeft de dierenrechtenorganisatie GAIA nagegaan. Drie provincies, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, hebben een gedeputeerde voor Dierenwelzijn. In bijna 1 op 4 lokale besturen in Vlaanderen (69 of 22 %) maakt een schepen voor Dierenwelzijn deel uit van het College van Burgemeester en Schepenen.

Vlaanderen

Vlaams-Brabant telt 18 schepenen voor Dierenwelzijn, Limburg 17, Antwerpen 16, West-Vlaanderen 11 en Oost-Vlaanderen 7.

Wallonië en Brussel

In Wallonië tellen 21 lokale besturen een schepen voor Dierenwelzijn in hun rangen, waaronder één in de Duitstalige gemeenschap, meer bepaald in Eupen. Per provincie: 9 in Henegauwen, 5 in Luik, 4 in Namen, 2 in Waals-Brabant en 1 in Luxemburg. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staat in 2 gemeenten (Elsene en Sint-Jans-Molenbeek) een schepen in voor het plaatselijke dierenwelzijnsbeleid.

Vooruitgang

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch : "Voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben we campagne gevoerd voor meer schepenen voor Dierenwelzijn, die een lokaal beleid voeren voor het dierenwelzijn (klik hier) , b.v. om de zwerfkattenpopulatie diervriendelijk te beperken. Onze campagne heeft effect gehad. We hebben vooruitgang geboekt."

Extra

Overigens is het goed mogelijk dat er in de loop van de legislatuur nog dierenwelzijnsschepenen bijkomen. "Daar blijven we alvast voor ijveren," besluit Michel Vandenbosch.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.