Bekende duck faces om eenden te redden

Bekende duck faces om eenden te redden

GAIA informeert
23 december 2013

Brussel, 23 december 2013. Linda Mertens, Tanja Dexters, Nic Balthazar, Miguel Wiels, Stijn Meuris, Nicky Langley (oma Fonkel in Mega Mindy), Annick Segal (Rosa uit Thuis), Erik Goris, Pol Goossen, Bianca Bree (actrice en dochter van Jean-Claude Van Damme), Michel Vandenbosch en Lesley-Ann Poppe maken een duck face om eenden te redden.

Dag Zonder Foie Gras

Ondanks de dalende consumptie, blijft foie gras een populair product tijdens de feestdagen, vooral op kerstavond. Omdat één dag per jaar al te veel is en omdat het onmogelijk is foie gras te produceren zonder dierenleed, lanceert de dierenrechtenorganisatie GAIA de Dag Zonder Foie Gras op ... 24 december. GAIA riep iedereen de afgelopen dagen op geen foie gras te eten op kerstavond en dat op ludieke manier te tonen. Heel wat mensen beantwoordden de oproep waaronder ook een aantal bekende gezichten. Deelnemen aan de actie kan nog: klik hier

Foie gras = zieke lever

Elk jaar worden in België honderdduizenden eenden en enkele honderden ganzen onder dwang gevoederd voor de productie van foie gras. In Frankrijk, de grootste producent ter wereld, ondergaan elk jaar 40 miljoen eenden en enkele honderdduizenden ganzen deze mishandeling. Twee keer per dag krijgen de dieren in totaal het equivalent van een vierde van hun lichaamsgewicht in gekookte maïs pneumatisch ingepompt tot in de voormaag. Het resultaat: de lever zet uit tot tien keer zijn oorspronkelijk volume. Dit veroorzaakt leversteatose, een dodelijke ziekte. Door de extreem uitgezette lever die rechtstreeks tegen de longen duwt, verkeren de vogels voortdurend in ademnood en hebben ze diarree, wat duidt op aangetast welzijn. Tijdens het dwangvoederen is het sterftecijfer tien tot twintig keer hoger dan in gewone eendenkwekerijen waar de dieren niet onder dwang worden gevoederd. Bekijk hier de beelden:

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.