Beelden Animal Rights van wrede nertsenvergassing bevestigen noodzaak verbod pelsdierkweek voor bont

Beelden Animal Rights van wrede nertsenvergassing bevestigen noodzaak verbod pelsdierkweek voor bont

GAIA informeert
08 december 2016

GAIA: "Minister Weyts, maak nu eens echt werk van een nertsenhouderijverbod!"

"Genoeg getalmd. De Vlaamse regering moet nu eindelijk eens de daad bij het woord voegen en het kweken van pelsdieren voor bont in Vlaanderen verbieden. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts moet dan ook dringend een wetsontwerp voorleggen om voor eens en altijd een einde te maken aan het wrede systeem van het houden en doden van nertsen voor bont.” Zo reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch op de beelden van de wrede vergassing van nertsen voor bont in een kwekerij in Laarne, die Animal Rights vandaag verspreid heeft.

Michel Vandenbosch: "Keer op keer wordt overduidelijk aangetoond dat nertsenkwekerijen een wrede aanfluiting van het dierenwelzijn vormen. CD&V kondigde eerder al aan voorstander te zijn van een verbod omdat er geen maatschappelijk draagvlak meer bestaat voor de pelsdierenhouderij in Vlaanderen. Met deze nieuwe beelden van Animal Rights zal dat draagvlak er zeker niet groter op worden.

GAIA verwelkomt dan ook de beslissing van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege, die zeer onlangs de aanvraag tot uitbreiding van een kwekerij in Beveren voor 16.200 nertsen met 10.800 dieren tot 27.000 nertsen, weigerde. Sinds 2015 zijn pelsdierkwekerijen verboden in Wallonië. In Vlaanderen zijn er nog 16 nertsenkwekerijen actief.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.