Baanbrekende verwezenlijkingen

Baanbrekende verwezenlijkingen

GAIA informeert
05 mei 2017

Sommige media stellen de zaken misleidend voor. Voor alle duidelijkheid: Wallonië stelt helemaal niks uit.

De commissie Leefmilieu (meerderheid en oppositie) keurde een uitgewerkt voorstel van verbod op onverdoofd slachten unaniem goed: in Vlaanderen zit men nog in het stadium van het akkoord van de meerderheid en de regering; er is nog geen uitgewerkt formeel voorstel. Vlaams akkoord zegt: verplichte verdoving vanaf 2019 voor schapen, geen einddatum voor runderen. Wallonië: één en dezelfde einddatum voor schapen + runderen: 1 september 2019! Dus niet alleen voor schapen! Wallonie loopt dus voor op Vlaanderen. Wanneer een uitgewerkt voorstel? Waarop wacht de minister van Dierenwelzijn. Belangrijkste is nu: zowel in Vlaanderen als Wallonië is de kogel door de kerk. Over afzienbare tijd - GAIA had uiteraard liever gisteren al een verbod in werking gezien - wordt onverdoofd slachten effectief verboden. Erg dat er nog duizenden nog onverdoofd geslachte dieren twee jaar lang zullen lijden, maar nadien is de uitzondering verleden tijd!

Nu moet het volledige Waalse parlement nog stemmen over het goedgekeurde voorstel van verbod in commissie. Daar is men in Vlaanderen dat dringend op een hogere versnelling moet overschakelen nog niet aan toe. Maar GAIA is in elk geval trots op een baanbrekende verwezenlijking die nog geen jaar geleden voor velen totaal onmogelijk leek!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.