Aldi België kiest resoluut voor meer dierenwelzijn

Aldi België kiest resoluut voor meer dierenwelzijn

Resultaat
07 december 2016

De Belgische afdeling van de Duitse winkelketen heeft ambitieuze plannen op het vlak van dierenwelzijn. Dat staat te lezen in een nota waarin Aldi België zijn nieuwe dierenwelzijnsbeleid toelicht. “Een uitstekende beslissing, die GAIA toejuicht”, reageert Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA. “Dit resultaat van vruchtbaar overleg tussen Aldi België en GAIA zal het welzijn van miljoenen landbouwdieren ten goede komen.”

Aldi België stelt zich tot doel om het dierenwelzijnsniveau bij de productie van dierlijke producten en producten met ingrediënten van dierlijke oorsprong te verhogen. Vele van de nieuwe maatregelen komen overeen met hetgeen de campagnes van GAIA nastreven. Zo zal Aldi België vanaf 2020 geen kooieieren meer verwerken in de eigen merkproducten (pasta’s, koekjes, sauzen,…) maar alleen nog scharrel- of vrije uitloopeieren. De verse eieren die bij Aldi België in de winkelrekken liggen, zijn al veel langer kooivrij.

Andere opmerkelijke maatregelen: vanaf 2017 zal Aldi België geen vers vlees van chirurgisch gecastreerde varkens meer verkopen en (Latijns-)Amerikaans paardenvlees uit de rekken bannen. Voorts verbindt Aldi België zich ertoe uitsluitend vers of verwerkt vlees, inclusief halal gecertifieerd vlees, te verhandelen van dieren die onder verdoving werden geslacht. Ook producten met dons of veren van levend geplukte dieren worden niet langer verkocht.

Aldi België gaat haar assortiment vegetarische en veganistische producten verder uitbreiden. Voorts heeft Aldi in 2015 de bontvrijverklaring ‘Fur Free Retailer’ ondertekend en zich ertoe verplicht geen producten van echt bont te verkopen. Ze verkopen ook geen producten van angorawol, geen kangoeroevlees en geen beschermde vissoorten.

  • pdf

    2016-12-07_aldi_nationaal_dierenwelzijnsbeleid.pdf

    Download pdf
Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Voor een verbod van chirurgische biggencastratie in Vlaanderen en de EU

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.