Image
Happy Doggy
In het proces tegen hondenhandelaarszaak PuppyHouse (nu Happy Doggy) en tegen zaakvoerder Mathieu Clerckx voor het Antwerpse Hof van Beroep vorderde de Advocaat-Generaal vandaag de maximumstraf van 6 maanden cel, 2000 euro boete (te vermenigvuldigen met 8 = 16000 euro), de verbeurdverklaring van illegaal vermogensvoordeel ter waarde van 531.000 euro, de sluiting van de inrichting (tot 5 jaar) én een verbod om nog honden te houden.
5 juni 2023

De zaakvoerder van Puppy House (nu Happy Doggy) wordt vervolgd onder meer voor het houden van meer dan 10 honden in woongebied, niet beschikken over de vereiste milieuvergunning, het onnodig doen omkomen van dieren, dieren de nodige verzorging ontzeggen en de illegale verkoop van dieren uit andere kwekerijen zonder 10 nesten uit eigen kweek te kweken.

​Als burgerlijke partij pleitte GAIA vandaag voor de slachtoffers van de dierenhandelaar die zieke pups uit Oost-Europa verhandelt. De raadsman van GAIA toonde onder meer beelden van zieltogende pups, die nog ademend in de afvalcontainer gegooid werden.

​GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "Deze zaak sleept al aan sinds 2014. Hoog tijd dat er eindelijk paal en perk wordt gesteld aan de wanpraktijken van deze hondenhandelaar, die zovele weerloze pups het leven kostten en maar blijven doorgaan."

Uitspraak Hof van Beroep volgt ten vroegste op 28 juni.

Photo credits: GvA