Adviesraad dierenwelzijn Antwerpen verheugd over goedkeuring voorstel tot bescherming weidedieren

Adviesraad dierenwelzijn Antwerpen verheugd over goedkeuring voorstel tot bescherming weidedieren

GAIA informeert
01 juni 2012

ADA, de Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen, waarin GAIA zetelt, is bijzonder opgetogen met het voorstel dat het schepencollege op initiatief van schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers vandaag goedkeurde: Antwerpen legt strenge boetes op aan wie op het Antwerpse grondgebied niet de nodige beschutting biedt aan weidedieren, zoals paarden, of zijn dieren slecht verzorgt. Een goede beschutting tegen hitte of extreme vrieskou, permanente beschikking over drinkbaar water en voldoende voedsel zijn elementaire voorwaarden voor een goed welzijn voor dieren die buiten op de wei staan. De Antwerpse politie zal daarop toezien. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete tot 250 euro.

Goede zaak

Met het goedgekeurde voorstel, dat zal voorgelegd worden aan de Gemeenteraad, gaat het schepencollege in op de vraag van ADA en toont de stad Antwerpen dat het de vele klachten van inwoners over vooral verwaarloosde paarden ernstig neemt. "De beslissing van het schepencollege is dan ook een goede zaak voor het dierenwelzijn", onderstreept Michel Vandenbosch, voorzitter van de Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen. "We zijn erg blij dat de stad op initiatief van schepen Bungeneers onze vraag positief beantwoordt."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.