25 mei: stemming verbod onverdoofd slachten in Commissie Dierenwelzijn Vlaams Parlement

25 mei: stemming verbod onverdoofd slachten in Commissie Dierenwelzijn Vlaams Parlement

GAIA informeert
20 mei 2016

Op woensdag 25 mei stemmen de leden van de Commissie Dierenwelzijn in het Vlaams parlement hoogstwaarschijnlijk toch over een wetgevend initiatief dat een totaalverbod op onverdoofd slachten beoogt.

Het is nu of nooit! Twee weken geleden al moest de Commissie normaal gezien stemmen over een voorstel van decreet ter zake, ingediend door Hermes Sanctorum (Groen), maar toen kwam er uitstel om “een gedragen oplossing” te zoeken.

Als die oplossing er woensdag komt, is dat een cruciale stap naar een totaalverbod op een van de pijnlijkste vormen van dierenleed: het onverdoofd (ritueel) slachten van dieren. Tegen stemmen betekent noch min noch meer dat de Commissie Dierenwelzijn deze wrede dierenmishandeling bestendigt en ondersteunt.

Wil jij samen met ons getuige zijn van dit belangrijke moment voor de honderdduizenden dieren die nog steeds onverdoofd de keel worden overgesneden?

Kom op woensdag 25 mei naar het Vlaams Parlement. Wees op tijd en breng je identiteitskaart mee, rugzakken laat je best thuis.

  • Afspraak om 8u30 bij GAIA op kantoor: Ravensteingalerij 27, 1000 Brussel
  • Of: afspraak om 9u15 aan de Leuvenseweg 27 in 1000 Brussel
Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.