Overwinning

Overwinning

GAIA informeert
05 juli 2012

De campagne van GAIA tegen biggencastratie heeft een nieuwe vrucht afgeworpen. Grootwarenhuisketen Delhaize heeft beslist vanaf 1 juni 2013 geen vers vlees van gecastreerde biggen meer te verkopen.

Tegen dan moet alles in de praktijk rond zijn. Na Colruyt en Lidl is Delhaize de derde grote distributieketen die vlees van gecastreerde varkens uit de rekken zal bannen. Geen castratie meer voor tienduizenden biggen Een steeds groter respect voor het dierenwelzijn, maakt deel uit van ons beleid en de beslissing om geen vlees van gecastreerde biggen meer te verkopen, is daar een bewijs van, luidt het bij Delhaize, dat een pluim krijgt van GAIA. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch reageert opgetogen: "We zijn zeer tevreden met deze beslissing waarmee Delhaize verder de kaart trekt van het dierenwelzijn en jaarlijks tienduizenden biggen de hevige pijn van castratie zal bespaard worden."

Keuze tussen alternatieven

Delhaize maakte zijn diervriendelijke beslissing vandaag bekend met een persbericht, waarin ook GAIA geciteerd wordt. Vanaf juni volgend jaar mogen de leveranciers van Delhaize geen vlees meer leveren van gecastreerde biggen. De grootwarenhuisketen laat zijn leveranciers de keuze tussen de twee volwaardige alternatieven voor biggencastratie: de beren intact laten en eventuele berengeur detecteren aan de slachtlijn of vaccinatie tegen berengeur.

Constructief overleg met GAIA

Aan de beslissing van Delhaize ging constructief overleg met GAIA vooraf. En dat leverde een schitterend resultaat op voor de dieren. Eerder liet Delhaize net als Colruyt en Lidl ook al weten op zo kort mogelijke termijn geen konijnenvlees uit batterijkooien meer te zullen verkopen en volledig over te schakelen op vlees van konijnen die gehouden worden in diervriendelijkere parksystemen. Delhaize verkoopt ook geen verse (batterij)kooieieren meer.

Lees hier het persbericht van Delhaize.

Meer nieuwsberichten over:

Voor een verbod van chirurgische biggencastratie in Vlaanderen en de EU

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.