Geen spons over dierenleed: update

Geen spons over dierenleed: update

GAIA-actie
09 februari 2016

De naam van deze actie van GAIA spreekt voor zich: ze beoogt een verbod op dierproeven voor schoonmaakproducten in België, maar ook in de Europese Unie. De EU voerde in 2013 immers al een verbod in op dierproeven voor cosmetica. Acht maanden na de lancering van deze GAIA-actie is het tijd voor een tussenstand.

In België alleen al zijn we erin geslaagd om bijna 82.000 handtekeningen te verzamelen, dankzij de niet aflatende steun en de inspanningen van het grote publiek. Samen met de handtekeningen die onze partnerorganisaties in het buitenland hebben verzameld, geeft dat een spectaculair totaal van 225.000 handtekeningen.

Ook u kunt onze petitie tekenen.

De petitie blijft beschikbaar:

Eén ding is zeker: het is niet het moment om op onze lauweren te rusten. Laten we allemaal voortdoen om onze petitie zo veel als mogelijk te delen: op school, op het werk, met uw vrienden, uw buren, enzovoort. Deze proeven zijn immers niet alleen wreed, maar ook erg stresserend en pijnlijk voor de dieren die ze moeten ondergaan. Daarom moet er zo snel mogelijk een eind aan komen.

Heel erg bedankt voor uw steun!

In afwachting van een nieuwe wetgeving hierover kunnen consumenten dierproefvrije schoonmaakproducten aanschaffen, want die bestaan zeker en vast! Ontdek ze hier.

(Foto : Cruelty Free International)

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.