GAIA stuurt open brief naar nieuwe EU-leiders

GAIA stuurt open brief naar nieuwe EU-leiders

GAIA-actie
05 december 2019

In een open brief roepen 160 (dierenrechten)organisaties de nieuwe Eurocommissarissen Frans Timmermans, Stella Kyriakides en Janusz Wojciechowski op om een einde te maken aan het gebruik van kooisystemen in de Europese veehouderij.

In de brief worden Frans Timmermans, de commissaris voor Klimaat, Stella Kyriakides, de commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, en Janusz Wojciechowski, de commissaris voor Landbouw, gefeliciteerd met hun nieuwe functie én wordt hen verzocht een wetsvoorstel in te dienen om een einde te maken aan de wrede kooien.

Deze open brief maakt deel uit van het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ (End the cage age), dat meer dan 1,6 miljoen handtekeningen inzamelde op 12 maanden tijd (in België zamelde GAIA meer dan 90.000 handtekeningen in).

Een sterk signaal
Elk jaar worden in de Europese Unie maar liefst 370 miljoen dieren in (barre) kooien gehouden, die veel dierenleed veroorzaken. De ernstige beperking van het natuurlijke gedrag in een kooi leidt tot slecht welzijn en dwangneurotisch gedrag. Het gebrek aan beweging zorgt ook voor lichamelijke problemen zoals broze botten.

Ann De Greef, algemeen directeur van GAIA, ondertekende de open brief: "De nieuwe leiders van de Europese Commissie kunnen de stem van meer dan een miljoen Europese burgers niet negeren. Wij verwachten concrete acties. De nieuwe Europese leiders moeten aan de wereld bewijzen dat de EU in staat is het voortouw te nemen op het vlak van dierenwelzijn."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.