GAIA plaats gigantisch varken op Schumanplein

GAIA plaats gigantisch varken op Schumanplein

GAIA-actie
10 oktober 2019

Het Europees Burgerinitiatief Stop de kooien, waar 170 dierenrechtenorganisaties en milieuverenigingen aan deelnamen, zamelde op 12 maanden tijd in de Europese Unie meer dan 1,5 miljoen handtekeningen in. In België werd de petitie, op initiatief van GAIA, meer dan 90.000 keer getekend. Het doel? Een verbod op het gebruik van kooisystemen in de Europese veehouderij.  

Om de Europese politici te herinneren aan het succes van het Europees burgerinitiatief – het is het grootste burgerinitiatief ooit met betrekking tot het dierenwelzijn – organiseerde GAIA samen met andere organisaties op 8 oktober een evenement op het Schumanplein. Vanuit hun kantoren keken de Europese parlementsleden neer op een gigantisch varkenssculptuur (5m op 7m op 4m). Daarnaast werden ook video’s en afbeeldingen, die de realiteit van het dierenleed in de Europese veehouderij tonen, afgespeeld.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.