GAIA opgelucht over beslissing minister Dierenwelzijn Ben Weyts om 402 honden failliete fokkerij in asielen onder te brengen

GAIA opgelucht over beslissing minister Dierenwelzijn Ben Weyts om 402 honden failliete fokkerij in asielen onder te brengen

Resultaat
01 april 2016

GAIA reageert tevreden en opgelucht op de beslissing van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts om de 402 honden van de failliete kwekerij onder te brengen in verschillende asielen. "De enige juiste beslissing in het belang van de honden", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "De honden konden in die omstandigheden niet aan hun onzeker lot overgelaten worden."

Gisteren nog drong GAIA, die een dag eerder alarm sloeg en tegen de zaakvoerder van de failliete bvba Just Dogs klacht met burgerlijke partijstelling neerlegde bij de onderzoeksrechter, er samen met de curator op aan de honden in beslag te nemen en te plaatsen in dierenasielen. GAIA had de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn ook ingelicht over de bereidwilligheid van verschillende asielen om de dieren op te vangen. Overigens heeft de zaakvoerder van de failliete hondenkwekerij Gert Wellekens als broodfokker een kwalijke reputatie. Verschillende mensen, die zich lieten verleiden door het 'keurmerk' dat Wellekens zelf verzonnen had, kochten er een zieke pup. Wellekens verkocht ook honden, die leden aan ernstige erfelijke aandoeningen.

(foto: smerikal/flickr)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.