GAIA feliciteert Colruyt: eerste supermarktgroep in België die stopt met verkoop vlees van onverdoofd gecastreerde biggen

GAIA feliciteert Colruyt: eerste supermarktgroep in België die stopt met verkoop vlees van onverdoofd gecastreerde biggen

GAIA informeert
30 juni 2010

Colruyt verkoopt vanaf eind dit jaar geen varkensvlees meer afkomstig van biggen die onverdoofd werden gecastreerd. Dit is een primeur in België. Het varkensvlees bij Colruyt zal afkomstig zijn van gevaccineerde biggen. "We zijn zeer opgetogen dat de grootste grootwarenhuisgroep stopt met de verkoop van onverdoofd gecastreerde biggen", zegt GAIA-directeur Ann De Greef, die de beslissing als een belangrijke doorbraak beschouwt. "Dit is het resultaat van onze campagne tegen onverdoofde varkenscastratie". De beslissing kwam er na gesprekken tussen Colruyt en de dierenrechtenorganisatie. GAIA roept andere supermarkten op om het voorbeeld van Colruyt te volgen.

Supermarkten hebben de sleutel in handen om het onnodig lijden van miljoenen biggen te doen stoppen," onderstreept Ann De Greef. "We praten momenteel met verschillende supermarkten over de omschakeling naar vlees dat niet langer afkomstig is van onverdoofd gecastreerde biggen. Sommigen zijn geneigd te kiezen voor vlees van varkens die helemaal niet gecastreerd werden, bij anderen lijkt de voorkeur uit te gaan naar vlees van gevaccineerde dieren. We hopen dat we ook hen snel mogen feliciteren met hun beslissing ".

Noot van de redactie:
"Om de zogenaamde berengeur- die kan vrijkomen bij het bakken van ongecastreerd vlees – te voorkomen, worden jaarlijks miljoenen biggen overdoofd gecastreerd. Lang niet alle consumenten van varkensvlees ruiken berengeur. Vaccinatie tegen berengeur is een volwaardig alternatief dat onnodig dierenleed voorkomt en is ook voordelig voor de varkenshouder (geen agressie tussen de met het vaccin behandelde beren, betere voederconversie).

Meer nieuwsberichten over:

Voor een verbod van chirurgische biggencastratie in Vlaanderen en de EU

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.