EU-landen accepteren alternatief voor dierproeven van botoxproducent Allergan

EU-landen accepteren alternatief voor dierproeven van botoxproducent Allergan

GAIA informeert
23 februari 2012

Vandaag werd bekend gemaakt dat de meerderheid van de EU-landen het alternatief voor dierproeven van botoxproducent Allergan accepteert. Dat is alweer een belangrijke stap vooruit in het beëindigen van nutteloze dierproeven. Daarvoor hadden de VS, Canada en Zwitserland de in vitro-test al goedgekeurd.

Allergan, een van de grootste botoxproducenten ter wereld, ontwikkelde een alternatieve methode voor dierproeven: een in vitro-test zou binnen de drie jaar 95% van de dierproeven reduceren. De beslissing van de fabrikant kwam er na overleg met de Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierproeven (ECEAE), in België vertegenwoordigd door GAIA, en onder druk van de publieke opinie. Jaarlijks sterven naar schatting 600 000 muizen voor deze testen een gruwelijke dood.

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.