Bruno Vanden Broecke martelt zichzelf voor GAIA

Bruno Vanden Broecke martelt zichzelf voor GAIA

GAIA-actie
15 december 2014

Als protest tegen de gruwelijke praktijken die eenden moeten doorstaan voor de productie van foie gras, nodigde dierenrechtenorganisatie GAIA verschillende bekende Vlamingen en Walen uit naar een radiostudio in Brussel. Bruno Vanden Broecke was één van hen: "We moesten een kerstlied inzingen," vertelt hij "maar met een trechter in onze keel..."

Het internationale verzet tegen foie gras neemt voortdurend toe: van Californië tot Israël en in tal van Europese landen is het dwangvoederen van eenden en ganzen verboden. "Maar in België zijn die martelpraktijken dus nog steeds perfect legaal," argumenteert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "En zo lang een verbod uitblijft, blijven we met GAIA campagne voeren. Iedereen met gezond verstand beseft dat het echt barbaars is dat een dier elke dag ¼ van zijn lichaamsgewicht verplicht moet opeten. De lever wordt op die manier tot wel 10 keer groter."

Deze keer nodigde de dierenrechtenorganisatie enkele bekende Belgen zoals Bruno Vanden Broecke, Herman Brusselmans, Erika Van Tielen, Pol Goossen, Patrick Ridremont en Erico Salamone uit naar een radiostudio in Brussel om een kerstlied in te zingen. Maar om zich extra in te kunnen leven in de problematiek van het dwangvoederen, werd hen gevraagd dit met een trechter in hun keel te doen. "Het was echt niet simpel," legt acteur Bruno Vanden Broecke uit. "Ik moest voortdurend kokhalzen tijdens de opname. Het voelde dus echt wel als een marteling."

De campagne die wordt uitgerold op radio, televisie en online, is het eerste wapenfeit van het kersverse bureau van GAIA, Michael is Dead. Het is geen klassieke campagne, maar ze gebruiken de captatie van het event 'het trechterzingen' om radio, tv en online-spots in te blikken. Via de stunt met de BV's kan de luisteraar of kijker zich helemaal inleven in het lijden van de dieren. Met als doel zijn of haar gedrag aan te passen.

GAIA maakt van de gelegenheid ook gebruik om de mensen er opnieuw doen aan te herinneren dat er wel degelijk een diervriendelijk alternatief bestaat: Faux Gras De GAIA, 100% diervriendelijk en lekker.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.