500 betogers tegen proefapenhandel in Tilburg

500 betogers tegen proefapenhandel in Tilburg

GAIA informeert
14 december 2010

Honderden tegenstanders van apenexperimenten uit Nederland en België betoogden vorige zaterdag in hartje Tilburg tegen het apenhandelaarsbedrijf Hartelust, dat apen uit China invoert om ze aan laboratoria in binnen- en buitenland te verhandelen. De afwisselend stille en luidkeelse betoging door de drukke winkelstraten van Tilburg was georganiseerd door de Antidierproevencoalitie ADC en Een Dier Een Vriend (EDEV) in samenwerking met GAIA.

Campagneleider Robert Molenaar van ADC sprak de betogers toe: "Proefdieren kunnen amper rekenen op wettelijke bescherming. De lokale en landelijke politiek legt apenhandelaren als Hartelust geen strobreed in de weg. Moeten we nu de de politiek negeren of juist nog harder werken om de publieke steun voor dierenrechten om te zetten in effectieve wetten, Ik denk het laatste, wegkijken is geen optie. We moeten aan de mouwen van de politici blijven trekken."

Harde Lust, Op Geld Belust

"Wordt het niet hoog tijd dat wetenschappers overstappen op moderne dierproefvrije technieken", voegde ADC-voorzitter Danny Flies eraan toe. "Vandaag dopen we de naam Hartelust om in Harde Lust, Op Geld Belust", richtte GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch zich tot de manifestanten. "Vandaag zijn wij allen verenigd in één groot hart voor onze beschermelingen, de apen die hier in Tilburg uitgebuit worden. Het is met de kracht van ons hart dat we ons doel zullen bereiken: het einde van de handel in apen voor proeven, het einde van proeven op apen." Geoffrey Dekkers van EDEV dankte in het bijzonder de actievoerders uit België die de strijd in Nederland een sterk hart onder de riem waren komen steken.

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.