De kleintjes worden niet ontzien

De jacht op kangoeroes veroorzaakt niet alleen veel leed bij volwassen dieren, maar ook bij hun jongen, die vaak "joeys" worden genoemd.

Jaarlijks worden enkele honderdduizenden jonge kangoeroes gedood of aan hun lot overgelaten nadat hun moeder werd gedood. Jagers doden de jongen door hun schedel tegen harde oppervlakken (zoals een rots of de bumper van een voertuig) te slaan. Als ze zich nog in de buidel van hun moeder bevinden, worden ze onthoofd.

Adidas is een grote medeplichtige

Terwijl Nike, Puma, Diadora en Versace reeds zijn gestopt met het gebruik van kangoeroeleer, blijft Adidas de ogen sluiten voor het leed van deze dieren. GAIA roept de marktleider daarom dan ook op om te stoppen met het verwerken van kangoeroeleer in hun producten - het gaat hier om voetbalschoenen, waarvoor tot op vandaag nog kangoeroeleer wordt gebruikt. Aangezien Adidas de grootste gebruiker van kangoeroehuid ter wereld is, zou een aanpassing van hun beleid een positieve impact kunnen hebben voor de vele kangoeroes.

kangaroo4

GAIA moedigt consumenten ook aan om te stoppen met het kopen van uit leer vervaardigde producten (zowel leer van kangoeroes als van andere dieren), ongeacht het merk. Het huidige aanbod van synthetische en plantaardige alternatieven groeit constant. De overstap op synthetisch of plantaardig leer is een ethische noodzaak en vraagt niet veel inspanning.