Terug naar school, met het educatieteam van GAIA!

Terug naar school, met het educatieteam van GAIA!

GAIA informeert
25 augustus 2022

Na een welverdiende zomervakantie trekken de lesgevers van GAIA in september opnieuw naar school om boeiende gastlessen te geven over dierenwelzijn. En dat in heel ons land, zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië. En gratis bovendien, voor de goede zaak! Een noodzakelijke investering van GAIA in de toekomst van de dieren.

In de klas tonen de GAIA-lesgevers hoe gevoelig en intelligent dieren zijn. Via ludieke en interactieve activiteiten snijden zij kwesties aan die rechtstreeks verband houden met dierenrechten- en welzijn in ons land en bij uitbreiding in heel de wereld.

Met welk doel?

Het doel is om bij jongeren een gevoel van empathie voor dieren te ontwikkelen. Want de leerlingen van vandaag zijn de volwassen burgers, politici, leerkrachten, advocaten, bestuurders, consumenten,… van morgen.

Vorig schooljaar waren we met GAIA te gast in 101 scholen en gaven we 326 lessen, waarmee we 6.046 leerlingen bereikten!

Zo wil GAIA bijdragen aan de opbouw van een rechtvaardiger samenleving ten opzichte van de meest kwetsbaren onder ons: de dieren.

Wij maken daarbij geen onderscheid tussen huisdieren, landbouwdieren of wilde dieren. Allen hebben ze recht op een dierwaardig bestaan waarin onnodige pijn en lijden vermeden worden.

Een samenleving waarin alle vormen van discriminatie - op grond van huidskleur, geslacht, seksuele oriëntatie, maar dus ook op grond van soort - definitief tot het verleden behoren.

Boek nu een GAIA-workshop in uw school!

Bent u leraar of behoort u tot het schoolbestuur? Stuur dan zeker een berichtje naar educatie [at] gaia [dot] be indien u GAIA te gast zou willen in uw school. Als u een ouder of grootouder bent, stellen wij voor dat u de leraren van uw kinderen vertelt over onze activiteiten, zodat zij een GAIA-sessie kunnen reserveren.

Want vergeet niet: de kinderen van vandaag zijn de consumenten en besluitvormers van morgen (leraren, politici, advocaten, bedrijfsleiders, enz...).

Meer informatie vindt u via www.gaiakids.be. Sinds kort kan u GAIA Educatie ook volgen op Instagram: gaia_educatie

Dit artikel verscheen ook in het herfstnummer van het GAIA-magazine.

Beeld bovenaan: Adobe Stock

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.