Europees burgerinitiatief tegen dierproeven - GAIA voert actie aan Europees Parlement (video)

Europees burgerinitiatief tegen dierproeven - GAIA voert actie aan Europees Parlement (video)

GAIA-actie
22 juni 2022

Op 21 juni voerde GAIA actie aan het Europees Parlement in Brussel, samen met PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) en Animal Rights België. We verdedigden er het Europees verbod op dierproeven voor cosmetica, want dat ligt onder vuur en moet gehandhaafd blijven.

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) doet er op dit moment alles aan om dit verbod terug te draaien, om weer meer dierproeven te kunnen uitvoeren.

Om politieke impact te hebben, werd een Europees burgerinitiatief opgezet, waarmee we 1 miljoen handtekeningen moeten verzamelen bij Europese burgers. We zitten al aan 643.000 handtekeningen nu, om het welzijn van de dieren te beschermen en hen wrede tests en experimenten te besparen.

Het burgerinitiatief tekenen kan via www.savecrueltyfree.eu

We pleiten voor de evolutie richting een proefdiervrij Europa. We willen dat meer ingezet wordt op de alternatieven voor dierproeven, want die zijn er en kunnen nog veel meer ontwikkeld worden. De technologie en de kennis zijn voorhanden, maar de wetenschappelijke en politieke mindset moeten ook volgen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.