30 jaar GAIA - fotoverslag screening 'New Pigs on the Block' @Bozar

30 jaar GAIA - fotoverslag screening 'New Pigs on the Block' @Bozar

Evenement
20 juni 2022

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van GAIA nodigden we leden, vrienden en sympathisanten uit op een heel speciaal evenement, als dank voor alle steun. Op vrijdag 10 juni organiseerden we in BOZAR een screening van de nieuwste film van gelauwerd Belgisch fotograaf en filmmaker Jimmy Kets: New Pigs on the Block.

In de documentairefilm richt Jimmy Kets zijn camera op 3 varkens: Luc, Mia en Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. Op een stukje niemandsland, tussen de spoorweg en een kleine parking verwerken de varkens de voedseloverschotten van restaurants en winkels uit de buurt.

We lieten ons er onderdompelen in hun niet-alledaagse leefwereld. Luc, Mia en Anja ontpoppen zich in de film als individuen, bijzondere persoonlijkheden, elk met hun eigen verlangens en kantjes. Het leven zoals het is voor 3 bijzondere varkens, het sprookje van de drie biggetjes, versie 2022. Levensecht!

De dieren wanen er zich in het aards paradijs, maar langzaam kantelt dat. New Pigs on the Block is een teder confronterende film die op ongeziene wijze de ambigue relatie belicht tussen mens en dier.

Nergens anders

Een film naar het hart van GAIA en van al wie GAIA en de dieren een warm hart toedraagt. Een aangrijpend mooi tijdsdocument dat we speciaal voor onze mensen vertoonden op onze 30ste verjaardag!

Deze film was bovendien nog bijna nergens anders vertoond, behalve dan op Docville, het internationaal documentaire-filmfestival in Leuven. Het was dus meteen ook een klein beetje een première.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.