Proces Reuzegom van start, GAIA burgerlijke partij

Proces Reuzegom van start, GAIA burgerlijke partij

GAIA informeert
22 april 2022

Op vrijdag 22 april 2022 verschenen de 18 leden van studentenvereniging Reuzegom voor de rechter, in verband met hun betrokkenheid bij de dood van Sanda Dia. De eerstejaarsstudent stierf drie jaar geleden door het gruwelijke doopritueel dat door Reuzegom gehouden werd. Daarbij werden ook wreedheden tegen dieren begaan en daarom stelt GAIA zich burgerlijke partij. Dierenmishandeling moet vervolgd en bestraft worden.

Wat met Sanda Dia gebeurd is, is verschrikkelijk. De wreedheden die met dieren uitgehaald werden, komen daar nog eens bovenop. Het bewijst het totale gebrek aan normbesef bij de Reuzegommers.

Toen Sanda Dia al in foetushouding lag, werd in de keuken nog een spartelend muisje geblenderd, om er ‘schachtenpap’ van te maken.

De schachten moesten ook levende visjes inslikken, om ze daarna weer uit te braken door visolie te drinken. Omdat dat bij Sanda Dia niet meteen lukte, lieten de Reuzegommers hem nog meer visolie drinken.

En in de put met ijskoud water, waarin de schachten urenlang vertoefden, werd een levende paling gegooid, die door de schachten gevangen moest worden en de kop afgebeten.

Biggetje Spekkie

GAIA is burgerlijke partij in deze zaak, want ook de weerzinwekkende en ontoelaatbare dierenmishandeling die gepleegd werd door de Reuzegommers moet aangeklaagd en vervolgd worden.

Het is dankzij GAIA dat het parket de feiten erg en gewichtig genoeg vond om ze op te nemen in het strafdossier en de studenten er eveneens voor te vervolgen.

De Reuzegommers waren met deze ranzigheden overigens niet aan hun proefstuk toe. Een paar jaar geleden hielden ze een biggetje op een appartement, door hen Spekkie genoemd. Ze lieten het dier Dettol drinken, trokken het een uniformpje aan en lieten het zo over straat lopen, om er eens flink mee te sollen. Later in de ardennen schoten de Reuzegommers Spekkie dood en aten hem op. Het dier werd aan het spit geregen en daarbij werd een sigaret in zijn mond gestopt.

GAIA ontdekte daar toen de foto’s en video’s van en diende klacht in. Het parket vervolgde de Reuzegommers toen jammer genoeg niet. Er werd slechts een minnelijke schikking getroffen. De studenten moesten een verklaring tekenen waarin ze erkennen dat ze strafbare feiten hebben gepleegd, die niet voor herhaling vatbaar zijn. Er werd hen ook een boete opgelegd van 400 euro.

Vermeden?

Het is duidelijk dat Reuzegom toen zijn les niet geleerd heeft. Mocht Reuzegom toen echt vervolgd geweest zijn, in plaats van die minnelijke schikking, zouden latere gruweldaden misschien vermeden kunnen zijn.

De Reuzegommers moeten vervolgd worden voor alle strafbare feiten die gepleegd werden in het kader van de doop van Sanda Dia. Door de dierenmishandeling die er gepleegd werd, riskeren de Reuzegommers nog strengere straffen: maximum zes maanden gevangenis en 12.000 euro boete, opgeteld dus bij de straffen voor de andere gruwelijke feiten.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.