GAIA voert opnieuw actie aan het slachthuis van Tielt

GAIA voert opnieuw actie aan het slachthuis van Tielt

GAIA-actie
28 maart 2022

GAIA, Animal Rights, Bite Back en Animal Bill of Rights voerden op zaterdag 26 maart opnieuw actie tegen het slachthuis van Tielt, terwijl de vrachtwagens vol varkens er ‘gewoon’ bleven toekomen. Uit recente verslagen van de Inspectiedienst Dierenwelzijn van minister Ben Weyts blijkt dat er de afgelopen tijd opnieuw ernstige inbreuken vastgesteld werden.

De eigenaars van dit slachthuis werden een paar jaar geleden al veroordeeld nadat er ernstige nalatigheden en dierenmishandeling vastgesteld werden. U herinnert zich ongetwijfeld de verschrikkelijke beelden, waarop te zien is hoe varkens er zwaar mishandeld worden. Ook toen diende GAIA klacht in.

Dit horrorhuis moet dicht, en wel zo snel mogelijk.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch gaf ter plekke een speech: “Wij zullen blijven terugkomen, tot de overheid beseft dat de activiteiten hier moeten stoppen.”

Door toedoen van GAIA en Animal Rights werd de uitbreiding van dit slachthuis (de uitbreiding die in eerste instantie goedgekeurd was door de Deputatie van de provincie West-Vlaanderen) in januari 2022 alsnog geweigerd door minister van Omgeving Zuhal Demir. Dat kan u via de link hieronder nogmaals lezen:

https://www.gaia.be/nl/nieuws/zuhal-demir-weigert-omgevingsvergunning-voor-uitbreiding-varkensslachthuis-tielt

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.