GAIA en Cruelty Free Europe reiken Geoffrey Deckers Award uit

GAIA en Cruelty Free Europe reiken Geoffrey Deckers Award uit

GAIA-actie
13 januari 2021

Cruelty Free Europe is een in Brussel gevestigd netwerk van dierenrechtenorganisaties die zich inzet om een einde te maken aan dierproeven in heel Europa. GAIA is de Belgische vertegenwoordiger. Dit jaar reikt Cruelty Free Europe voor de eerste keer de Geoffrey Deckers Award uit aan een project dat zich inzet voor het beëindigen van dierproeven. Winnaar dit jaar is de dierenrechtenorganisatie EVA uit Bosnië-Herzegovina.

De award is een eerbetoon aan Geoffrey Deckers, de zeer gerespecteerde, voormalige voorzitter van Cruelty Free Europe en trouwe partner van GAIA die onverwachts in juni 2020 overleed. De prijs van 6.000 euro wordt dan ook elk jaar op 13 januari uitgereikt, op de verjaardag van Geoffrey.

Goede vriend
EVA, gevestigd in Bosnië-Herzegovina, is erin geslaagd om de opleiding tot dierenarts in Sarajevo dierproefvrij te maken. “GAIA strijdt zowel tegen dierproeven op nationaal als internationaal niveau”, legt GAIA-directeur Ann De Greef uit. “Geoffrey was een goede vriend van ons en we zijn vereerd om in zijn naam onze strijd tegen dierproeven te kunnen verderzetten. Wat EVA, een relatief jonge organisatie, verwezenlijkt heeft is fantastisch. Ze verdienen de award zeker. Het uiteindelijke doel van EVA is een wettelijk verbod op het gebruik van proefdieren in het onderwijs. "En terecht: er zijn voldoende volwaardige alternatieven. Geoffrey was een goede vriend van ons en we zijn vereerd om in zijn naam onze strijd tegen dierproeven te kunnen verderzetten.”

Adrie van Steijn, voorzitter Diervriendelijk Nederland, zegt: "Deze award maakt het iets gemakkelijker om afscheid te nemen van Geoffrey. We zijn hem te plotseling en veel te jong kwijtgeraakt. Op deze manier kunnen andere dierenvrienden doorgaan met wat hij niet kon afmaken."

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.