www.gaiakids.be: GAIA lanceert zijn nieuwe site voor de jeugd van 7-77 jaar

www.gaiakids.be: GAIA lanceert zijn nieuwe site voor de jeugd van 7-77 jaar

GAIA informeert
18 december 2015

De website gaiakids.be is het nieuwste online project van GAIA, en is vooral bedoeld voor kinderen en jongeren. In een taal op maat van kinderen, wil deze levendige website onze jonge burgers op een positieve manier aanmoedigen om op een respectvolle en verantwoordelijke manier met dieren om te gaan.

Kleurrijk en eenvoudig te gebruiken vanaf een vast of mobiel apparaat, is www.gaiakids.be een moderne site met een ruim aanbod. Naast een interactief spel kunnen jonge en oudere kinderen informatie vinden over verscheidene onderwerpen, video’s bekijken en handige tips ontdekken om dieren te beschermen binnen hun eigen mogelijkheden.

Zo vind je op onze website een interactief overzicht van alle Belgische asielen. Op die manier hopen we om het achterlaten van dieren tegen te gaan en adoptie aan te moedigen. We stellen ook beroepen voor aan kinderen die later met of voor dieren willen werken, en we houden hen op de hoogte van moedige en hartverwarmende verhalen over kinderen en volwassenen die opkomen voor dieren.

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: "Emphatie met de meest kwetsbaren, hetzij mens of dier, leidt tot een samenleving met minder geweld. Daarom onderwijzen de GAIA voorlichters al meer dan 5 jaar over dierenwelzijn en dierenbescherming in onze Belgische scholen. Dit schooljaar bereiken we in Vlaanderen reeds meer dan 1500 leerlingen en leerkrachten in een 50-tal verschillende scholen.” Hij voegde eraan toe: "De kinderen van vandaag staan duidelijk in voor de toekomst van de dieren. Met gaiakids.be hopen we een beetje bij te dragen aan een maatschappij die meer aandacht heeft voor andere voelende wezens.”

Leerkrachten en ouders worden niet vergeten, want zij zullen in een speciale sectie informatie vinden over de gastlessen van GAIA in de klas, de educatieve tentoonstelling, het pedagogisch materiaal en kunnen ideeën voor films en leesvoer opdoen om de dierenkwestie thuis of op school te bespreken.

Ontdek de website van GAIA Kids op http://www.gaiakids.be

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.