Waregem Koerse 2018: “Eén van beste edities ooit voor de paarden: na het drama van vorig jaar ben ik enorm opgelucht”

Waregem Koerse 2018: “Eén van beste edities ooit voor de paarden: na het drama van vorig jaar ben ik enorm opgelucht”

GAIA-actie
28 augustus 2018

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch over Waregem Koerse 2018: “Eén van beste edities ooit voor de paarden: na het drama van vorig jaar ben ik enorm opgelucht”

Michel Vandenbosch haalt opgelucht adem: “Op een drietal loslopende paarden en een enkele valpartij na, waarna het paard meteen heelhuids rechtkrabbelde, zijn de vier hindernisrennen perfect verlopen voor de deelnemende paarden. Meteen na de laatste ren slaakte ik dan ook een enorme zucht van opluchting, gelet op het drama van vorig jaar, toen 1 paard geëuthanaseerd werd en drie andere een zware beenkwetsuur opliepen!”

Gisteren keurden de dierenartsen, die aangesteld zijn voor de diergeneeskundige controle op de algemene toestand van de dieren, twee ingeschreven paarden af. Die mochten dus niet deelnemen.

“We mogen de teugels zeker niet vieren. Grote waakzaamheid blijft geboden. Dit mag geen lucky shot zijn”, onderstreept Michel Vandenbosch, die toevoegt dat er opnieuw zal overlegd worden met de organisatoren over verdere verbeteringen aan de hindernissen. “Waregem Koerse 100% veilig voor de paarden, is en blijft het doel. Vergeet ook niet dat paardenrennen, waar paarden ernstige kwetsuren of erger oplopen, voldoen niet aan de dierenwelzijnswet, die bepaalt dat dieren geen inspanningen mogen leveren, die hun natuurlijke krachten te boven gaan."

Twaalf waarnemers van GAIA filmden het verloop van de rennen. Ook een door GAIA gemandateerde dierenarts-paardenexpert was aanwezig.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.