Waals verbod op het kweken van pelsdieren voor bont

Waals verbod op het kweken van pelsdieren voor bont

Resultaat
05 januari 2015

De commissie Leefmilieu van het Waalse parlement heeft vandaag het ontwerpdecreet goedgekeurd met betrekking tot een verbod op het kweken van pelsdieren voor de productie van bont. Dat project werd op de rails gezet door de Waalse minister van Dierenwelzijn Carlo di Antonio. In de plenaire zitting van het Waalse parlement, op 21 januari, wordt het decreet definitief gestemd, alvorens het van kracht wordt.

"We zijn dolblij met deze beslissing van de bevoegde commissie in het Waalse parlement", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "En we kijken vol ongeduld uit naar de plenaire zitting van 21 januari, die een verbod op het kweken van pelsdieren – enkel en alleen met het oog op de productie van bont – zou moeten formaliseren in Wallonië."

In Vlaanderen heeft minister van Dierenwelzijn Ben Weyts geen plannen om een soortgelijk verbod te realiseren. Ben Weyts wil slechts een uitdovingsbeleid voeren, waarbij de uitbreiding van bestaande pelsdierhouderijen (17 in totaal) niet langer wordt toegestaan, net zomin als de oprichting van nieuwe kwekerijen. "Dat is onvoldoende", vindt Michel Vandenbosch. "De reeds bestaande kwekerijen wil hij niet verbieden. Nochtans is het standpunt van zijn partij, de N-VA, een klaar en duidelijk verbod, ook wat de al bestaande kwekerijen betreft."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.