Verre veetransporten ter discussie in het Europees Parlement

Verre veetransporten ter discussie in het Europees Parlement

GAIA informeert
18 januari 2018

“Shockerend! Ronduit misdadig!” Dit was vanochtend de reactie van Sirpa Pietikäinen, de voorzitter van de Intergroep voor Dierenwelzijn in het Europees Parlement, tijdens een bijeenkomst waarin dierenwelzijn onder het Bulgaars voorzitterschap en de oprichting van een onderzoekscommissie met betrekking tot het transport van levende dieren besproken werden.

Haar duidelijke blijk van afschuw volgde op de vertoning tijdens de vergadering, van een recente documentaire van de Duitse televisiezender ZDF. Daarin worden de verschrikkelijke omstandigheden en het afgrijselijke lot aangekaart van de miljoenen dieren die jaarlijks levend kriskras doorheen de ganse EU en naar andere landen vervoerd worden. De Europarlementariër vindt het bijzonder teleurstellend dat de Europese Commissie nog geen concrete stappen gezet heeft.

In september van vorig jaar overhandigde GAIA samen met een delegatie van Eurogroup for Animals, 1 069 715 handtekeningen tegen verre veetransporten aan eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, Vytenis Andriukaitis. Meer dan 1 miljoen Europese burgers vragen de Europese Commissie niet langer te talmen en een einde te maken aan de lange lijdensweg van miljoenen landbouwdieren met als eindbestemming slachthuis. Voorlopig werd hier nog geen positief gevolg aan gegeven.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.