Veroordeling Puppy House Boechout voor verkoop honderden te jong ingevoerde pups uit Oost-Europa

Veroordeling Puppy House Boechout voor verkoop honderden te jong ingevoerde pups uit Oost-Europa

Resultaat
22 september 2017

Veroordeling Puppy House Boechout voor verkoop honderden te jong ingevoerde pups uit Oost-Europa

Dierenrechtenorganisatie GAIA, die de bal aan het rollen bracht, reageert niet ontevreden op het vonnis van de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg. De rechtbank veroordeelde de zaakvoerders van hondenhandel Puppy House voor de illegale verkoop van honderden pups uit Tsjechië, die jonger dan acht weken waren toen ze op transport gezet werden. De hondjes hadden nog in quarantaine moeten blijven maar de zaakvoerders van Puppy House verkochten ze te vroeg. Dat zij pups invoerden uit Oost-Europa, die niet tegen hondsdolheid gevaccineerd waren, hadden ze moeten weten, oordeelde de rechter. De rechter legde hen echter geen verbod op om nog honden te houden. GAIA had dit liever anders gezien.

191.000 euro verbeurd verklaard

De rechtbank ging in op de eis van het Openbaar Ministerie om het illegale vermogensvoordeel van 191.000 euro verbeurd te verklaren. Hij legde ook een boete op van 3000 euro wegens inbreuken op de dierenwelzijnswetgeving. De beschuldiging van oplichting werd niet weerhouden omdat de rechter geen listige kunstgrepen bewezen achtte.

Onverbeterlijk

Michel Vandenbosch betwijfelt of zij hun leven zullen beteren: "Nooit eerder werd een grootschalige invoerder van Oost-Europese pups veroordeeld tot een verbeurdverklaring wegens de illegale verkoop van te jonge pups. Dat zal bij Puppy House aankomen als een uppercut. Als signaal kan dat tellen. Maar wij hadden liever gezien dat de rechter hen bovendien een verbod om nog dieren te houden, had opgelegd. Ik vrees dat we te maken hebben met onverbeterlijke figuren, die in de handel in pups uit Oost-Europa een bron van groot en gemakkelijk geldgewin gevonden hebben en dat Puppy House gewoon doorgaat met mensen doodzieke pups aan te smeren."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.