Vergunning voor een nieuwe nertsenkwekerij in Wervik

Vergunning voor een nieuwe nertsenkwekerij in Wervik

GAIA informeert
05 september 2013

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft vandaag besloten een vergunning af te leveren voor een nieuwe nertsenkwekerij in Wervik. GAIA had tegen de aanvraag een bezwaarschrift ingediend samen met meer dan 2000 buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Eerder had het schepencollege van Wervik een negatief advies gegeven.

Blijkbaar hebben de gedeputeerden geen oren naar de lange reeks bezwaren die GAIA en omwonenden hadden aangebracht. Er zou een vergunning worden gegeven voor 106 000 dieren of 2/3 van het oorspronkelijk gevraagde aantal. Verder legt de deputatie een jaarlijkse evaluatie op.

In het federale parlement is het debat eindelijk gestart over een mogelijk wettelijk verbod op pelsdierhouderijen in ons land. Verschillende politieke partijen hebben daartoe een wetsvoorstel ingediend.

GAIA overlegt momenteel met haar raadsman ivm nieuwe stappen in dit dossier en overweegt beroep aan te tekenen bij de Minister tegen de beslissing van de provincie.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.